• Νέα αιματοχυσία στη Συρία

  2:13 πμ, Παρασκευή 18 Απρ 2014 2:13 πμ, Παρασκευή 18 Απρ 2014

  Νέα αιματοχυσία στη Συρία

  Δεν λέει να κλείσει ο κύκλος της βίας στη Συρία. Ένα νέο επεισόδιο, ιδιαίτερα αιματηρό, κατεγράφη χθες. Σύμφωνα με συριακό τηλεοπτικό σταθμό και μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου αντάρτες επιτέθηκαν με όλμους σε πια περιοχή ελεγχόμενη από κυβερνητικές δυνάμεις με αποτέλεσμα 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 100 να τραυματιστούν.

  Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν ανέφερε ότι οι οβίδες έπεσαν σε συνοικίες όπου κατοικούν άμαχοι, στο βόρειο και δυτικό τμήμα της πόλης, έπειτα από τις σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών, καθώς οι αντάρτες επιτίθενται σε εγκαταστάσεις-κλειδιά των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας εκεί.

  Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανέφερε από τη δική της πλευρά ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι χαμηλότερος. Η ΜΚΟ αυτή έκανε λόγο για 20 νεκρούς, ανάμεσά τους 11 πολίτες.

  Η ίδια οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ακόμη ότι τουλάχιστον 20 άνδρες του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες και μέλη του Μετώπου αλ Νούσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ Κάιντα, στη συνοικία Χανάνο της πόλης. Κατά την ίδια πηγή, 13 αντάρτες επίσης σκοτώθηκαν στις μάχες.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα