Μωρό “σώζει” την αδερφή του

Μωρό “σώζει” την αδερφή του

Ένα μικρό αγοράκι πρόκειται να σώσει τη ζωή της αδερφούλας του, αφού πριν ακόμα από τα πρώτα του γενέθλια θα γίνει δότης μυελού των οστών για εκείνη.

Η Seren –Rose είναι μόλις δύο ετών και πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια που ονομάζεται βλεννοπολυσακχαρίδωση ή αλλιώς νόσος Hurler.

Το σύνδρομο Hurler είναι σπάνια συγγενής κληρονομική νόσος, η οποία μεταδίδεται σύμφωνα με το αυτοσωμικό υπολειπόμενο πρότυπο κληρονομικότητας και οδηγεί στον θάνατο συνήθως πριν από το 10ο έτος της ηλικίας.

Χαρακτηρίζεται από τράχυνση των χαρακτηριστικών του προσώπου, θολερότητες του κερατοειδούς, διανοητική καθυστέρηση και κήλες. Στη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας, οι ασθενείς με σύνδρομο Hurler αναπτύσσονται φυσιολογικά. Πριν όμως από το 1ο έτος και, σχεδόν πάντοτε, κατά το 2ο έτος της ηλικίας τους παρουσιάζουν αναστολή της ανάπτυξης, η οποία καταλήγει σε βραχυσωμία και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της νόσου.

Μόλις 10 μηνών ο μικρός αδερφός του κοριτσιού θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην προσπάθεια ολόκληρης της οικογένειας να σώσει την Seren –Rose. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών δεν θα θεραπεύσει το κοριτσάκι, αλλά θα μπορούσε να το βοηθήσει στην πρόληψη της υγείας του, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω στο μέλλον.

“Τα παιδιά θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι ο ένας έσωσε τη ζωή του άλλου. Νιώθουμε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι ο μυελός προέρχεται από τον αδερφό της μικρής και όχι από άλλο δότη. Ο χρόνος αποκατάστασης θα είναι ταχύτερος και οι πιθανότητες να δεχθεί το μόσχευμα μεγαλύτερες”, δήλωσε ο 48χρονος πατέρας των δύο παιδιών.

Πηγή: Infokids.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ