Η Ιταλία ζήτησε επιπλέον έναν χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ιταλία ζήτησε επιπλέον έναν χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έναν ακόμα χρόνο θα χρειαστεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι για να πετύχει τον ισοσκελισμό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της και ενημέρωσε σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα.

Η εκτίμηση αυτή περιέχεται σε επιστολή του Ιταλού υπουργού οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν η οποία εστάλη στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο Οικονομίας Σιμ Κάλας.

Στην επιστολή επισυνάπτεται τόσο το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, όσο και το Κείμενο Οικονομικού Προγραμματισμού του ιταλικού δημοσίου για την προσεχή τριετία.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τα χρέη του ιταλικού δημοσίου προς τις επιχειρήσεις καταβάλλοντας σε ιδιωτικές εταιρίες άλλα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ «κατά την περίοδο 2014-2017 θα εφαρμοσθεί πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα αντιστοιχεί στο 0,7% του ΑΕΠ ετησίως» και ότι «ο ισοσκελισμός του ισοζυγίου θα επιτευχθεί το 2016».

Σε απαντητική της επιστολή, η Κομισιόν τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την προσωρινή παρέκκλιση από τους στόχους που αφορούν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και της αναβολής των μεσοπρόθεσμων στόχων μέχρι το 2016». Προστίθεται ότι η Κομισιόν «θα αξιολογήσει την όλη πορεία προσαρμογής προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο», που δεν είναι άλλος από τον ισοσκελισμό του ισοζυγίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ