Der Standard: Οι τουρίστες συρρέουν και πάλι στην Ελλάδα

Der Standard: Οι τουρίστες συρρέουν και πάλι στην Ελλάδα

 

Στην Ελλάδα ταξίδεψαν την περασμένη χρονιά σχεδόν 18 εκατομμύρια τουρίστες, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, ενώ, σε σύγκριση με το 2012, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα παρουσίασε αύξηση κατά 15,5%, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard προσθέτοντας πως έχει ξεπεραστεί κατά σχεδόν 900.000 ο αρχικός στόχος των 17 εκατομμυρίων τουριστών μέσα στο 2013.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 2,3 εκατομμύρια, ή ένα ποσοστό 12,7% των επισκεπτών προέρχονταν από τη Γερμανία και ήταν οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Γενικά οι επισκέπτες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειονότητα, ένα 88%, στο σύνολο των αφίξεων, ενώ δεύτερη, μετά τη Γερμανία, από πλευράς αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα, έρχεται η Βρετανία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει στη συνέχεια ότι τα προηγούμενα χρόνια η οικονομική κρίση είχε πλήξει τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς οι ειδήσεις για την άσχημη κατάσταση της χώρας και οι εικόνες πολιτών που διαδήλωναν και απεργούσαν αποθάρρυναν τους επισκέπτες, αλλά την περασμένη χρονιά η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί και ο αριθμός των διαδηλώσεων και απεργιών ήταν μικρότερος.

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα πως ο τομέας του τουρισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας το 17% του ΑΕΠ της χώρας, και η κυβέρνηση στην Αθήνα δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό για την προσδοκώμενη οικονομική ανάπτυξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ