Ο Ομπάμα επέκρινε την τακτική της Μόσχας

Ο Ομπάμα επέκρινε την τακτική της Μόσχας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ουάσινγκτον προτιμά να δοθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση στην Ουκρανία, αλλά επέκρινε με σφοδρότητα τη Μόσχα διότι, όπως είπε, προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες δεν «συντελούν» να ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι η διπλωματική οδός είναι ανοικτή και είναι η οδός που προτιμάμε να ακολουθήσουμε, πρόσθεσε όμως πως οι ενέργειες της Ρωσίας ούτε συνάδουν ούτε συντελούν σε αυτό», αποκάλυψε στέλεχος της κυβέρνησης του Ομπάμα.

Ο Ομπάμα είπε ακόμα στον Πούτιν πως το Κίεβο έχει προβεί σε «αληθινές παραχωρήσεις» για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των ρωσόφωνων, προσφέροντας ευρεία αποκέντρωση των εξουσιών και την εκχώρησή τους στις αρχές των περιφερειών, συμπλήρωσε το ίδιο άτομο.

Το στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ακόμη πως η τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ομπάμα με τον Πούτιν, η οποία έγινε έπειτα από αίτημα της ρωσικής πλευράς, ήταν «ειλικρινής και άμεση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ