Καταθέτει ο Όσκαρ Πιστόριους

Καταθέτει ο Όσκαρ Πιστόριους

 

Συνεχίζεται η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους με τον ίδιο να καταθέτει και σήμερα, ύστερα από μία εβδομάδα ασφυκτικών πιέσεων και καταιγισμού ερωτήσεων από τον εισαγγελέα.

Ντυμένος με μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ο Πιστόριους έδειχνε σε ένταση και, καθώς πλησίαζε στην είσοδο του δικαστηρίου στην πρωτεύουσα Πρετόρια, κοίταζε επίμονα τα πόδια του, περνώντας ανάμεσα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Μία ομάδα από θαυμαστές του τον περίμεναν, κρατώντας άσπρα μπαλόνια που έγραφαν το όνομά του και, όταν εκείνος μπήκε στο κτίριο, του φώναξαν “Σ’ αγαπάμε”.

Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει μία ακόμη ημέρα σκληρής αντεξέτασης από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νελ στρίμωξε τον 27χρονο αθλητή, τονίζοντας τις αντιφάσεις της κατάθεσής του και τον κατηγόρησε επανειλημμένως ότι ψεύδεται.

Λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο Πιστόριους προσευχήθηκε μαζί με την αδελφή του Έιμι.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο εκ προμελέτης της συντρόφου του, της 29χρονης Ρίβα Στέενκαμπ, μοντέλου και αποφοίτου της Νομικής. Αν κριθεί ένοχος, ενδεχομένως να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δηλαδή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Η δίκη εισήλθε σήμερα στην 22η ημέρα της και αναμένεται να συνεχιστεί το Μάιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ