Χειροπέδες σε πρώην συνεργάτη του Σίλβιο

Χειροπέδες σε πρώην συνεργάτη του Σίλβιο

 

Ο Μαρτσέλο Ντέλλ’ Ούτρι, πρώην γερουσιαστής και στενός συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνελήφθη σήμερα το πρωί στον Λίβανο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο προσθέτοντας ότι πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ιταλία.

Ο Ντελλ΄Ούτρι έχει καταδικασθεί από το εφετείο του Παλέρμο σε επτά χρόνια φυλάκισης για μαφιόζικη δράση. Την ερχόμενη Τρίτη ο ‘Αρειος Πάγος της Ρώμης πρόκειται να εκδώσει την οριστική απόφαση σχετικά με την ενοχή ή την αθωότητα του Ιταλού πρώην γερουσιαστή και στενού συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, μαζί με τον οποίο πριν από είκοσι χρόνια ίδρυσε το κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια».

Πριν από δυο ημέρες το εφετείο του Παλέρμο εξέδωσε διεθνές ένταλμα συλλήψεως, διαπιστώνοντας ότι ο Ντελλ΄Ούτρι δεν βρισκόταν πλέον εντός της ιταλικής επικράτειας. «Δεν είμαι φυγόδικος, βρίσκομαι στο εξωτερικό για να μπορέσω να θεραπευθώ, για λόγους υγείας», είχε τονίσει σε μήνυμα του μέσω κινητού τηλεφώνου ο πρώην κεντροδεξιός πολιτικός.

Η ιταλική τηλεόραση Rai κάνει λόγο όμως για πραγματική φυγοδικία η οποία μπορεί να ευνοήθηκε και από «εκτροχιασμένους» τομείς των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Ήδη το 2012, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση μιας άλλης δικαστικής απόφασης, ο Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι είχε απομακρυνθεί από την Ιταλία επιλέγοντας τον ‘Αγιο Δομίνικο της κεντρικής Αμερικής, όπου έχει αγοράσει έπαυλη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ