Έρογλου: Η ελληνοκυπριακή πλευρά “παίζει” με τον χρόνο

Έρογλου: Η ελληνοκυπριακή πλευρά “παίζει” με τον χρόνο

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «παίζει με το χρόνο», θέλοντας να συζητήσει και πάλι θέματα που έχουν συμφωνηθεί στο παρελθόν.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι τα στοιχεία που προέκυψαν, από τις διαπραγματεύσεις, διάρκειας 6 ετών, είναι «παράμετροι των Ηνωμένων Εθνών», υποστήριξε πως «είναι χάσιμο χρόνου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το μηδέν» και ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αυτό το παιχνίδι με τον χρόνο μπορεί να κλονίσει τη πίστη του λαού στη συμφωνία», είπε και προσέθεσε πως «θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, χωρίς να παραβλεφθούν τα προηγούμενα αποτελέσματα των συνομιλιών».

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και το επιτελείο του προσπαθούν να ακυρώσουν τις συμφωνίες που έχει καταγράψει ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, στην έκθεση με τον τίτλο «Προσεγγίσεις 77 σελίδων».

«Θέλουμε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, με ταχύ ρυθμό, και να τεθούν στο τραπέζι γραπτώς οι προτάσεις. Μετά από αυτό μπορεί να ξεκινήσει το πάρε-δώσε», σημείωσε ο κ. Έρογλου, προσθέτοντας ότι θέλει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εντός του τρέχοντος έτους, να γίνει μια τετραμερής διάσκεψη με τις εγγυήτριες χώρες, και στη συνέχεια να γίνει το δημοψήφισμα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ