Με γάμους ομοφυλόφιλων θα γιορτάσει την Γιουροβίζιον η Δανία

Με γάμους ομοφυλόφιλων θα γιορτάσει την Γιουροβίζιον η Δανία

 

Ο δήμος της Κοπεγχάγης σκοπεύει να γιορτάσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που φιλοξενείται φέτος στη Δανία τελώντας πολλούς γάμους ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

«Έχουμε ήδη προγραμματίσει 20-30 γάμους, τόσο Δανών όσο και ξένων. Την πρώτη από τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσουμε με τρία ζευγάρια Ρώσων ομοφυλόφιλων», δήλωσε ο Φλέμινγκ Ότο που είναι αρμόδιος για τις τελετές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη νομιμοποίηση της πολιτικής ένωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Δανία, την πρώτη χώρα του κόσμου που επέτρεψε γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Γιουροβίζιον θα προσελκύσει πολλούς από την ομοφυλόφιλη κοινότητα στην Κοπεγχάγη. Πέρσι η Δανία υιοθέτησε ένα νέο νόμο που καθιστά πιο εύκολο να παντρεύουμε ξένους», είπε ο Ότο.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Δανία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό. «Θα θέλαμε να δείξουμε πόσο ανοιχτοί είμαστε στη Δανία. Ανυπομονούμε να παντρέψουμε όλα αυτά τα ευτυχισμένα ζευγάρια και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλή δουλειά», συμπλήρωσε ο Δανός αξιωματούχος.

Οι γάμοι θα γίνουν στις 7, 8 και 10 Μαΐου σε τρεις διαφορετικές δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες της Κοπεγχάγης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ