Βομβαρδισμών συνέχεια

 Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία προέβη σε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, με αποτέλεσμα 35 άνθρωποι να τραυματιστούν, μετά τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τον θύλακα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς, τον Άντχαμ Αμπού Σελμίγια, σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα, δύο εκ των οποίων έπληξαν τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, όπου 33 άνθρωποι, «κυρίως παιδιά», τραυματίστηκαν, όπως είπε.

Δύο άλλες επιδρομές εναντίον στόχων στην πόλη της Γάζας τραυμάτισαν δύο ανθρώπους ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία προέβη σε άλλους δύο βομβαρδισμούς, έναν στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βορρά, και έναν στη Χαν Γιούνις, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε τις επιδρομές, λέγοντας ότι είχαν στόχο «μια αποθήκη όπλων και τέσσερις τοποθεσίες από όπου εκτοξεύονταν ρουκέτες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και μια άλλη στο νότο».

Η νέα σειρά επιδρομών σημειώνεται μετά την δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν «για όσο είναι αναγκαίο».

Η έξαρση της βίας έχει στοιχίσει τη ζωή 18 Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 15 φέρονται ότι ήταν μαχητές, από την Παρασκευή, ενώ 132 ρουκέτες και βλήματα «κάθε είδους» εκτοξεύθηκαν με στόχο το έδαφος του Ισραήλ. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ