Στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Μία οξεία φλεγμονή στο γόνατο οδήγησε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου τον Ιταλό κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα ο Μπερλουσκόνι πρόκειται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και σε περίπτωση που το αποτέλεσμά της κριθεί «καθησυχαστικό» από τους γιατρούς, ο «μίστερ τιβί» μπορεί να πάρει εξιτήριο σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Απριλίου το δικαστήριο του Μιλάνου θα πρέπει να αποφασίσει αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να εκτίσει τους εννέα μήνες οριστικής του καταδίκης έγκλειστος στην φυλακή, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή προσφέροντας κοινωνικά ωφέλιμη εργασία.

Την περασμένη Τετάρτη, δε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός, μετά από αίτημά του, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Το κόμμα του «πρώην Καβαλιέρε», Φόρτσα Ιτάλια, άφησε να διαρρεύσει ότι στην συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των θεσμικών αλλαγών τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Μεγάλο μέρος του Τύπου, όμως, αναφέρει ότι ο Ιταλός καναλάρχης, ομαδάρχης και πολιτικός φέρεται να ζήτησε «εγγυήσεις» από τον Ιταλό πρόεδρο, σχετικά με την δυνατότητα παραμονής του στο πολιτικό στερέωμα της χώρας, παρά την οριστική του καταδίκη για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και σειρά άλλων δικών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρια», Μπέπε Γκρίλο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ότι ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε δεκτό έναν πολίτη που έχει καταδικασθεί τελεσίδικα από τον ‘Αρειο Πάγο της χώρας, προσθέτοντας ότι «πρόεδροι της Δημοκρατίας όπως ο Σάντρο Περτίνι και ο Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ