ΒΙΝΤΕΟ-Νεκρός στην προσπάθεια για ρεκόρ

ΒΙΝΤΕΟ-Νεκρός στην προσπάθεια για ρεκόρ

Ένας έμπειρος αλεξιπτωτιστής σκοτώθηκε σήμερα στην προσπάθεια μιας ομάδας αποτελούμενης από 222 ανθρώπους να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των εγκαταστάσεων SkyDive Arizona, Τζόσλιν Μπερνάτσις.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του θύματος, ο θάνατός του αλεξιπτωτιστή οφείλεται σε ένα ελαττωματικό αλεξίπτωτο και στο γεγονός ότι το εφεδρικό δεν άνοιξε κανονικά.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, στο Ελόι της Αριζόνας, ήταν καλές και το αεροσκάφος από το οποίο πήδηξε ο άτυχος αλεξιπτωτιστής δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.

Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούσαν την πρώτη τους απόπειρα να σπάσουν το ρεκόρ όταν συνέβη το δυστύχημα, διευρκίνισε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, η εκπρόσωπος της ομάδας World Team που οργάνωσε το εγχείρημα.

Οι 222 βετεράνοι αλεξιπτωτιστές, από 28 χώρες, είχαν πάει στις δημοφιλείς εγκαταστάσεις της Αριζόνας για να προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού προσώπων που θα συμμετείχαν σε δύο σχηματισμούς στον αέρα προτού ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους.

Το προηγούμενο ρεκόρ, στο οποίο συμμετείχαν 110 αλεξιπτωτιστές, επιτεύχθηκε πέρσι στη Φλόριντα.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σκοτωθεί τρεις αλεξιπτωτιστές σε απόπειρες για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, ένας Βρετανός και ένας Γερμανός που μετείχαν σε μια ομάδα 200 αλεξιπτωτιστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: usatoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ