“Συντετριμμένος” ο Ομπάμα από το μακελειό

“Συντετριμμένος” ο Ομπάμα από το μακελειό

 

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε “συντετριμμένος” από το νέο αιματηρό περιστατικό στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, όπου “ψυχικά διαταραγμένος” στρατιώτης άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 3 στρατιώτες και τραυματίζοντας 16 πριν αυτοκτονήσει.

“Θα φθάσουμε στο βάθος αυτού που συνέβη. Είμαστε συντετριμμένοι που κάτι τέτοιο επαναλήφθηκε”, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφερόμενος στο περιστατικό του 2009, όταν στην ίδια βάση στρατιωτικός άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 13 ανθρώπους.

“…Είναι προφανές ότι ξανανοίγουν τα τραύματα των γεγονότων του 2009. Γνωρίζουμε τις οικογένειες αυτές. Γνωρίζουμε τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες προς την πατρίδα μας και τις θυσίες που κάνουν. Φυσικά οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται προς ολόκληρη την κοινότητα”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Υπογραμμίζοντας ότι πολλοί από τους στρατιώτες της βάσης Φορτ Χουντ έχουν υπηρετήσει πολλές θητείες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: “Όταν βρίσκονται στη βάση τους, έχουν ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη απόψε, αλλά είναι προφανές ότι αυτή η αίσθηση ασφάλειας διερράγη για μία ακόμη φορά”.

Κατά την πτήση επιστροφής του από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Μάρτιν Ντέμπσεϊ και τον υποδιευθυντή του FBI Μάρκ Τζουλιάνο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ