Τρίτη βόμβα εξερράγη στο Κάιρο, άλλος ένας νεκρός

Τρίτη βόμβα εξερράγη στο Κάιρο, άλλος ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από μια τρίτη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μπροστά από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου, δύο ώρες μετά τη διπλή έκρηξη στο ίδιο σημείο που είχε στοιχίσει τη ζωή ενός ταξίαρχου της αστυνομίας και προκαλέσει τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας και δημοσιογράφους.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πάρκο ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολλούς ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος μετά την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως μαχητικοί ισλαμιστές έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιχειρήσεις εναντίον της αστυνομίας και στρατιωτών.

Κατά τη διπλή επίθεση, δύο βόμβες που ήταν τοποθετημένες ανάμεσα σε δένδρα έξω από το πανεπιστήμιο προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό πέντε μελών των δυνάμεων ασφαλείας που φρουρούσαν το πανεπιστήμιο, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως επρόκειτο για αυτοσχέδιους μηχανισμούς.

Ο ταξίαρχος Τάρεκ αλ-Μεργκάουι, ο οποίος διηύθυνε μια υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας του Καΐρου, σκοτώθηκε κατά τη διπλή επίθεση. Ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός, ο Αμπντέλ Ραούφ αλ-Σεράφι, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, είναι μεταξύ των τραυματιών, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Τραυματίσθηκαν επίσης δύο συνταγματάρχες και ένας αντισυνταγματάρχης.

Η πανεπιστημιούπολη είναι το τελευταίο οχυρό των διαδηλωτών υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και ισλαμιστές φοιτητές πραγματοποιούν καθημερινά εκεί συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους διαλύει μερικές φορές με δακρυγόνα ή με αυτόματα όπλα.

Σχεδόν καθημερινά ένας ή δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στις συγκρούσεις αυτές στο κέντρο του Καΐρου ή σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις της πρωτεύουσας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ