«Χρυσάφι» για το Νο 2 του facebook

«Χρυσάφι» για το Νο 2 του facebook

‘Αλλος έχει το όνομα και άλλος το… πορτοφόλι στην ηγετική ομάδα του facebook. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε από την ίδια την εταιρία, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κολοσσιαίας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αυτός που «τσεπώνει» τον πιο παχυλό μισθό.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αμείβεται με έναν συμβολικό μισθό (περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ), που καλύπτει ουσιαστικά τα επαγγελματικά του έξοδα. Αντιθέτως, τα πολλά λεφτά καταλήγουν στην τσέπη του Νο 2 του facebook και πιο συγκεκριμένα στη Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία δεν έχει συμπληρώσει ούτε έναν χρόνο στη θέση της γενικής διευθύντριας επιχειρήσεων (COO).

Η 44χρονη, την οποία ο Mr facebook χρειάστηκε να δελεάσει με ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο προκειμένου να την «κλέψει» από την Google, λαμβάνει μισθό που ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ζάκερμπεργκ έχει εκτιμήσει τα προσόντα της, κρίνοντας και από το γεγονός ότι είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στο οκταμελές διευθυντικό συμβούλιο της κολοσσιαίας εταιρίας.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ