Γιατί αναβλήθηκε η δίκη του Πιστόριους

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη του Πιστόριους

 

Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να καταθέσει ο ίδιος.

Όπως ανακοίνωσε η δικαστής, Θοκοζίλε Μασίπα, η δίκη, η οποία θα επαναληφθεί στις 7 Απριλίου, αναβλήθηκε, επειδή ασθένησε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου.

Όπως διευκρίνισε η δικαστής, χωρίς αμφότερα τα συγκεκριμένα μέλη, δηλαδή τους ειδικούς νομικούς, που έχει ορίσει η ίδια ως βοηθούς στη δίκη, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη δίκη, στην οποία δεν υπάρχουν ένορκοι, έχουν καταθέσει τις τελευταίες 15 μέρες μάρτυρες κατηγορίας και σήμερα θα ξεκινούσαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, με πρώτο τον ίδιο τον Πιστόριους.

Ο Πιστόριους αρνείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, το Φεβρουάριο του 2013 και υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Όπως έχει ισχυριστεί ο αθλητής, νόμιζε ότι η Στέενκαμπ βρισκόταν στο κρεβάτι, όταν την πυροβόλησε έξω από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας.

Οι εισαγγελείς, αντίθετα, υποστηρίζουν ότι τη δολοφόνησε, ύστερα από καυγά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Πρετόρια, ο Πιστόριους δεν υποχρεώνεται από το νόμο να καταθέσει, όμως είναι ο μοναδικός μάρτυρας του φόνου της συντρόφου του.

Πολλοί γείτονες του Πιστόριους κατέθεσαν ότι τη νύχτα που σκοτώθηκε η Στέενκαμπ άκουσαν τις φωνές μίας γυναίκας και, στη συνέχεια, πυροβολισμούς.

Αν κριθεί ένοχος, ο 27χρονος αθλητής αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ