Το Κολοσσαίο εντυπωσίασε τον Ομπάμα

Το Κολοσσαίο εντυπωσίασε τον Ομπάμα

«Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ». Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όταν αντίκρισε το Κολοσσαίο, στο οποίο περιηγήθηκε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στη Ρώμη.

Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Ομπάμα πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες, ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στην ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχαν διαπιστευτεί για να συνοδεύσουν τον πρόεδρο σε αυτήν την ξενάγηση.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην Αιώνια Πόλη το 2009, ο Ομπάμα δεν είχε επισκεφθεί αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μάλια, οι οποίες δεν τον συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα που νιώθει αντικρίζοντας το Κολοσσαίο, ο Ομπάμα απάντησε: «είναι μεγαλύτερο από ορισμένα σύγχρονα γήπεδα του μπέιζμπολ».

«Πρέπει να εξακριβώσω πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν. Είναι αξιοσημείωτο. Απίστευτο» προσέθεσε ο Ομπάμα.

Ο ηγέτης των ΗΠΑ ήταν περίεργος να μάθει ποια ήταν η τύχη των μονομάχων που έχαναν, σύμφωνα με ένα σημείο της συνομιλίας του με τη Νατσάρο που άκουσαν οι δημοσιογράφοι.

«Εάν κάποιος βρισκόταν πεσμένος, δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν, έτσι δεν είναι;» ρώτησε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ