«Αναστασιάδης και Έρογλου μπορούν να λύσουν το Κυπριακό»

«Αναστασιάδης και Έρογλου μπορούν να λύσουν το Κυπριακό»

Ο παραιτηθείς ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος διορίστηκε πρεσβευτής της Αυστραλίας στο Λονδίνο, διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, μπορούν να λύσουν το Κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι θα υποβάλει έκθεση στον γγ του ΟΗΕ, η οποία θα αποτελείται από τρία μέρη, το ιστορικό, τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων και τις συστάσεις του ιδίου προς τον Μπαν Γκι Μουν, για τον χειρισμό της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Ντάουνερ, η εντολή του οποίου του λήγει στις 20 Απριλίου, τήρησε χαμηλούς τόνους και απέφυγε να μπει σε αντιπαραθέσεις με τους ηγέτες ή και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που τον επέκριναν δριμύτατα, ακόμη και πρόσφατα. Επέλεξε να προβάλει την πεποίθηση ότι η λύση είναι εφικτή με τις σημερινές ηγεσίες των δύο κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι η σκληρή πραγματικότητα του τελευταίου χρόνου είχε ως αποτέλεσμα να αντιληφθούν καλύτερα οι πολίτες τα οφέλη και τη θετική επίδραση που θα έχει η λύση του Κυπριακού στην οικονομία ολόκληρου του νησιού. Όπως σημείωσε ο κ. Ντάουνερ, οι πολίτες ξέρουν και μπορούν να αντιληφθούν πόσο θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα από τη λύση. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα και θα ανοίξει η αγορά της Τουρκίας σε κυπριακά προϊόντα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ