Κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία

Mε στόχο να ενταχθούν τα κρητικά προϊόντα στην κουζίνα των ξενοδοχείων του νησιού περισσότεροι από 60 ξενοδόχοι και υπεύθυνοι αγορών κρητικών ξενοδοχείων, συναντήθηκαν με περίπου 120 παραγωγούς και μεταποιητές προϊόντων απ’ όλη την Κρήτη .

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις έγιναν σήμερα με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε διαμορφωμένους χώρους του, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση προϊόντων, όπου οι επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα για τα οποία συζητούσαν με τους παραγωγούς και τους μεταποιητές. 

<<Σήμερα κάνουμε μια αρχή, φέρνουμε τους τοπικούς παραγωγούς στο ίδιο τραπέζι με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και αυτό το πρώτο βήμα έχει μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα. Στόχος του Επιμελητηρίου είναι αφενός να προλάβουμε τη φετινή τουριστική περίοδο και αφετέρου να καταφέρουμε να εντάξουμε τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία>> τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μιλώντας για πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. 

Ο κ. Αλιφιεράκης πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή δε θα σταματήσει εδώ αλλά θα συνεχιστεί σε συνεργασία και με άλλους φορείς, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία λίστας στο site του Επιμελητηρίου όπου θα καταγράφεται η προσφορά κρητικών προϊόντων από παραγωγούς και μεταποιητές και η ζήτηση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των παρακάτω φορέων: Παγκρήτιος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Επιμελητήρια Κρήτης, Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης, Δίκτυο Οινοποιών.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι οι συναντήσεις που έγιναν άνοιξαν δρόμους συνεργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ