Σύλληψη με… άρωμα τρομοκρατίας στη Γαλλία

Σύλληψη με… άρωμα τρομοκρατίας στη Γαλλία 

 

Η Γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν ριζοσπάστη Ισλαμιστή, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή σε συνομωσία για βομβιστική επίθεση, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 23χρονος ύποπτος συνελήφθη σχετικά με την κατάσχεση 900 γραμμαρίων εκρηκτικών που ανακάλυψαν οι γαλλικές αρχές σε ένα κτίριο κοντά στις Κάννες στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Η εκρηκτική ύλη ήταν η ίδια με αυτή που είχε χρησιμοποιήσει ο Βρετανός Ρίτσαρντ Ρέιντ, γνωστός και ως ο «βομβιστής με το παπούτσι», όταν αυτός προσπάθησε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που είχε κρύψει στο παπούτσι του κατά τη διάρκεια πτήσης από το Παρίσι με προορισμό το Μαϊάμι το 2001.

Οι αρχές εικάζουν πως ο ύποπτος ταξίδεψε στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2012, μαζί με δύο ακόμα άνδρες.

Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι τρεις άνδρες, οι οποίοι συνδέονται με ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό πυρήνα που θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση με χειροβομβίδα σε μια εβραϊκή υπεραγορά κοντά στο Παρίσι το 2012, είναι πλέον μέλη της οργάνωσης αλ-Νουσρα που έχει διασυνδέσεις με την αλ-Κάιντα.

Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο κτίριο όπου συνελήφθη ο Ιμπαρχίμ Β. ήταν τοποθετημένα σε 3 δοχεία, ένα εκ των οποίων ήταν τυλιγμένο με καρφιά και βίδες, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ