Kρίσιμη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας

Kρίσιμη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας

Συνάντηση πραγματοποιεί ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια στο πλαίσιο της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Οι δύο υπουργοί έχουν συνομιλία «ενώπιος ενωπίω» σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Η ίδια παρουσίασε φωτογραφία που εικονίζει τους δύο άνδρες να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Λαβρόφ.

Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική συνάντηση των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών από την αρχή της κρίσης η οποία έγινε «μετά το αίτημα της ουκρανικής αποστολής» σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αποστολής.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του για να βρουν «μια ειρηνική λύση» στην κατάσταση της Ουκρανίας.

«Ελπίζω να συναντήσω τον Ρώσο ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουμε πώς μπορούμε ειρηνικά να επιλύσουμε» την κρίση, δήλωσε ο υπουργός της Ουκρανίας.

«Η θέση της ουκρανικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα ειρηνικά μέσα για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Όμως δε γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της Ρωσίας, εκείνα του προέδρου Πούτιν», τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ