ΦΩΤΟ-Μετέφερε 22 αρκουδάκια με το ΙΧ

ΦΩΤΟ-Μετέφερε 22 αρκούδες με ΙΧ

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 22 μικρά αρκουδάκια κινούνταν ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο ενός Κινέζου. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γι αυτά ισχυρίστηκε ότι είναι κουτάβια της σπάνιας ράτσας Akita!

Τον 28χρονο Meng σταμάτησαν οι αρχές της επαρχίας Yunnan ενώ κινούνταν στην εθνική οδό του Zhaotong. Πλησίαζε τα σύνορα της γειτονικής επαρχίας όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έναν έλεγχο ρουτίνας. Ο Κινέζος λαθρέμπορος Wu Meng, επέμενε ότι έπεσε θύμα του εμπόρου που του τα πούλησε και πρόκειται να του κάνει μήνυση.

Εκτός από τα 22 αρκουδάκια, μετά από εκτενή έλεγχο, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι υπήρχε και μια νεκρή αρκούδα στον χώρο των αποσκευών. Μετά από τις πιέσεις των αρχών τελικά παραδέχτηκε ότι του είχε ζητηθεί να μεταφέρει τις αρκούδες στο Chengdu στην περιοχή Sichuan αλλά δεν ήξερε ποια θα ήταν η τύχη τους. Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι θα χρησιμοποιούσαν τα αρκουδάκια για πειράματα αλλά και την παρασκευή φαρμάκων από διάφορα όργανα τους.

Για παράδειγμα υπάρχει τεράστια ζήτηση στην Κίνα για τη χοληδόχο κύστη των αρκούδων γιατί πιστεύεται ότι βοηθά στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, αλλά και σε ασθένειες που σχετίζονται με το ήπαρ, τη σπλήνα και το συκώτι. Η χολή από τις αρκούδες λέγεται ότι μπορεί να σταματήσει ακόμα και τους σπασμούς από την επιληψία.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή της χολής από τα ζώα είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Και τα 22 αρκουδάκια μεταφέρθηκαν στον τοπικό ζωολογικό κήπο για να τους προσφέρουν φαγητό και διαμονή μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ