��κανοποίηση του ΟΗΕ για τη συνεργασία ουκρανών-ρώσων αξιωματούχων

Ικανοποίηση του ΟΗΕ για τη συνεργασία ουκρανών-ρώσων αξιωματούχων

Αξιωματούχοι των υπουργείων Άμυνας Ρωσίας και Ουκρανίας είχαν επικοινωνία με σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Ο γενικός γραμματέας δήλωσε ενθαρρυμένος ότι βλέπουμε, όπως είδαμε σήμερα, ένα επίπεδο εργασίας, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων (των υπουργείων) άμυνας για την αποκλιμάκωση των σημείων έντασης στην Κριμαία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο Ντουζαρίτς ανακοίνωσε ότι ο Μπαν Γκι-μουν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με σκοπό να συζητήσουν την κατάσταση και τόνισε ότι το μήνυμα της αποκλιμάκωσης και της προσπάθειας για να βρεθεί διπλωματική λύση «έγινε δεκτό ευμενώς» από τους ρώσους αξιωματούχους που συνάντησε ο γ.γ. του ΟΗΕ στη Μόσχα.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιγκόρ Τενιούκ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου και «συνεχίζουν τις συζητήσεις για (…) την κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία και για μέτρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης στη χερσόνησο της Κριμαίας».

Αύριο ο Μπαν θα μεταβεί στο Κίεβο με στόχο την προώθηση άμεσων συνομιλιών ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ