Θρίλερ με το Boeing-Σοβαρές ενδείξεις μετά από 13 ημέρες

Θρίλερ με το Boeing-Σοβαρές ενδείξεις μετά από 13 ημέρες 

Στην αποκάλυψη ότι δορυφόρος εντόπισε δύο αντικείμενα που μπορεί να ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines προχώρησε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει o Guardian.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν από τον δορυφόρο στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και ήδη πετούν προς το σημείο αεροσκάφη της βασιλικής αεροπορίας της Αυστραλίας.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες των αντικειμένων που πιθανώς σχετίζονται με την αναζήτηση» πρόσθεσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός.

Ο Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του στη Μαλαισίας, τον Νατζίμπ Ραζάκ και υπογράμισε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. 

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στείλει ένα αεροσκάφος στην περιοχή περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό ενώ αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν δυο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι εικόνες από τον δορυφόρο που δείχνουν τα πιθανά ευρήματα

Τον γύρο των social media κάνουν οι δύο φωτογραφίες από δορυφόρο, που απεικονίζουν τα δύο ευρήματα που εντοπίστηκαν στον Ινδικό Ωκεανό και είναι πιθανό να είναι κομμάτια του μοιραίου Boeing.

 

Αεροσκάφη και εμπορικό πλοίο για τα ευρήματα του Boeing

Οι αρχές της Μαλαισίας υπογράμμισαν την ανάγκη να επαληθευτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές, οι οποίες δήλωσαν ότι εντόπισαν από εικόνες δορυφόρου δύο μεγάλα αντικείμενα “που ενδεχομένως έχουν σχέση” με την πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες.

“Κάθε ένδειξη είναι και μία ελπίδα”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν. Ωστόσο, “πρέπει να διαθέτουμε συνοχή. Θέλουμε να εξακριβώσουμε, θέλουμε να επαληθεύσουμε”, τόνισε.

 

7.25 ΦΩΤΟ-Το σημείο που βρέθηκαν τα ευρήματα 4 ώρες πριν

Δείτε την φωτογραφία από το σημείο που εντόπισε τα ευρήματα ο δορυφόρος, τραβηγμένη 4 ώρες πριν.

Όπως διακρίνει κανείς, οι καιρικές συνθήκες φαίνονται καλές, ωστόσο η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Δείτε την φωτογραφία:

 

7.02 ΦΩΤΟ-Αυτές είναι οι περιοχές που ψάχνουν οι Αυστραλοί

Δείτε την περιοχή που ερευνούν τα αεροσκάφη, στον Ινδικό Ωκεανό και την πιθανή πορεία του αεροσκάφους, μετά από την αξιοποίηση νέων πληροφοριών των δορυφόρων…

 

 

 

6.55 ΤΩΡΑ-Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα είναι 24 μέτρα

Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα που εντόπισαν οι δορυφόροι και που μπορεί να ανήκουν στο χαμένο μπόινγκ είναι 24 μέτρα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. 

 

6.44: Η Μαλαισία επιβεβαιώνει τα πιθανά ευρήματα

Ο υπουργός Μεταφορών δηλώνει ότι δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη”, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

6:31: Σε τρεις ώρες  θα φτάσει το ερευνητικό αεροσκάφος

Όπως αναφέρει το abc το ερευνητικό αεροσκάφος της Αυστραλίας θα φτάσει σε περίπου τρεις ώρες στο σημείο, όπου οι δορυφόροι εντόπισαν τα αντικείμενα που μπορεί να ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Πηγή φωτογραφιών: twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ