Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν αύξηση

Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν αύξηση

 

Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της Γερμανίας πραγματοποιούν προειδοποιητικές απεργίες από τις αρχές της εβδομάδας διεκδικώντας αύξηση των μισθών τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες ver.di.

Σήμερα, το μετρό και τα λεωφορεία δεν κυκλοφόρησαν σε κάποιες πόλεις περιλαμβανομένου του Ανόβερου (στα βόρεια), της Στουτγκάρδης (στα νοτιοδυτικά) ή της Γένα (στα κεντροανατολικά), ενώ πολλοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημόσια κολυμβητήρια δεν άνοιξαν για τους πολίτες.

Οι περιοχές που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η Βάδη- Βυρτεμβέργη (στα νοτιοδυτικά) και συγκεκριμένα η Στουτγκάρδη, η Έσση (στα δυτικά) και επίσης η Φρανκφούρτη, η Κάτω Σαξωνία (στα βόρεια) όπως και η Βαυαρία (στο νότο), το Αμβούργο (στο βορά) και το Βερολίνο, σύμφωνα με το ver.di.

«Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο μήνυμα των εργαζομένων προς τους εργοδότες τους: τους λένε ότι περιμένουν περισσότερα από εκείνους στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου ver.di Φρανκ Μπσίρσκε, κι εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ομοσπονδιακό Κράτος και οι περιφέρειες θα πρέπει να κάνουν «μια προσφορά επί της οποίας να μπορούμε να διαπραγματευθούμε».

Οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν αύριο στο Πότσνταμ (στα ανατολικά) με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Το συνδικάτο διεκδικεί για τους 2,1 εκατομμύρια εργαζομένους του μια αύξηση της τάξης των 100 ευρώ του μισθού τους, στην οποία θέλει να προσθέσει μια επιπλέον αύξηση της τάξης του 3,5%, κάτι που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργοδοτών ισοδυναμεί με μια αύξηση 7%.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι του γερμανικού δημοσίου δεν παρουσίασαν καμία πρόταση.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ