ΦΩΤΟ-Μηνύματα στον «Τοίχο της Ελπίδας» για το Boeing

ΦΩΤΟ-Μηνύματα στον «Τοίχο της Ελπίδας» για το Boeing

Την ώρα που ειδικοί επιστήμονες, αρχές και ερευνητές 25 χωρών αναζητούν το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysian Airlines, στη χώρα απλοί πολίτες, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται προσεύχονται κι ελπίζουν.

Μετά τα χιλιάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις προσευχές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για τους 239 επιβάτες της πτήσης, ο Μαλαισιανός ακτιβιστής Azrul Khalib και οι φίλοι του σκέφτηκαν έναν ευαίσθητο και με σημασία τρόπο να ενώσουν όλες τις προσευχές και να τις δυναμώσουν.

Ο Τοίχος της Ελπίδας (Wall of Hope) είναι ένα σημείο όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να γράψουν το δικό τους μήνυμα αγάπης κι ελπίδας για τους επιβάτες και το πλήρωμα του μοιραίου Boeing.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε στις έρευνες, αλλά ελπίζουμε με αυτό τον μικρό τρόπο να συμμετάσχουμε στην επούλωση των πληγών και τη μετάδοση της ελπίδας για τις οικογένειες που έχουν πληγεί» λέει ο Azrul, που είναι μέλος της ομάδας «Οι Μαλαισιανοί για τη Μαλαισία».

Ο πρώτος τοίχος  χτίστηκε σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ  τη Δευτέρα. Η απάντηση ήταν άμεση. Τα 200 πρώτα μηνύματα τοιχοκολλήθηκαν μόλις στην πρώτη μισή ώρα. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα.

«Θέλουμε να ξέρουν ότι ολόκληρη η χώρα στέκεται δίπλα τους και τους υποστηρίζουμε σε αυτή την πραγματικά τρομερή στιγμή .  Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την ανθρωπιά μας» λέει ο Azrul .

Άλλος ένας τοίχος έχει στηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ