Πούτιν: Το δημοψήφισμα είναι νόμιμο

Πούτιν: Το δημοψήφισμα είναι νόμιμο

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας συζήτησαν το θέμα του δημοψηφίσματος και «ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι απολύτως σύμφωνη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκενάντι Γκατίλοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το προσχέδιο ψηφίσματος που προωθούν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα της Κριμαίας.

«Το βασικό είναι ότι αυτό το προσχέδιο ζητά να απορριφθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Για το λόγο αυτό, όπως είναι φυσικό, για εμάς είναι απαράδεκτο» είπε ο Γκατίλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

 

Διαβάστε επίσης:

“Στείλτε κυανόκρανους πριν αρχίσουν να μας σφάζουν οι Ρώσοι”

Εξακολουθεί να ελπίζει ο Ομπάμα

Παρατηρητές του ΟΗΕ στην Κριμαία

Ρωσικά «γυμνάσια» πάνω από τη Μεσόγειο

ΗΠΑ: Απέκλεισαν Ρώσους δημοσιογράφους

Η Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών Πούτιν-Ροχανί

Ρωσία: Θα ασκήσουμε βέτο στις ΗΠΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ