Το Βιετνάμ αναστέλλει τις θαλάσσιες έρευνες

Το Βιετνάμ αναστέλλει τις θαλάσσιες έρευνες

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κλιμακώνονται οι έρευνες αναζήτησης στα χωρικά ύδατα της χώρας, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και 4 ημέρες, δήλωσε ανώτερος Βιετναμέζος αξιωματούχος.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις έρευνες με μερικές ακόμα πτήσεις, ενώ άλλες επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού, ο οποίος ηγείται της βιετναμέζικης επιχείρησης αναζήτησης του αεροσκάφους. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες μέσω πλοίων έχουν ανασταλεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει κάνει έκκληση στις αρχές της Μαλαισίας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις αναφορές ότι το αεροπλάνο, το οποίο συνολικά μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αλλάξει κατεύθυνση μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο ελέγχου το Σάββατο, ωστόσο τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με τις αναφορές ότι ο στρατός της χώρας είχε εντοπίσει το αεροπλάνο δυτικά από την προγραμματισμένη του διαδρομή, κοντά στα στενά της Μαλάκας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ