Νεκρή φοιτήτρια στη Βενεζουέλα

Νεκρή φοιτήτρια στη Βενεζουέλα

Μία γυναίκα από τη Χιλή πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει ένα οδόφραγμα, το οποίο είχε στηθεί από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ο πρώτος θάνατος ξένου που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πολιτικής αναταραχής στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές.

Ο θάνατος της Τζιζέλα Ρουμπιλάρ, 47 ετών, η οποία σπούδαζε στην πόλη Μερίντα, στη δυτική Βενεζουέλα, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 21 συνολικά μέσα στις 5 εβδομάδες που έχουν διαρκέσει οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο.

«Είχε στηθεί ενέδρα από ακραίες δεξιές ομάδες… Δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο μάτι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλέξις Ραμίρεζ, κυβερνήτης της πολιτείας Μερίντα, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη δολοφονία της γυναίκας σε άγνωστους διαδηλωτές στην πόλη των Άνδεων.

Φοιτητές και αντίπαλοι του Μαδούρο έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορες πόλεις της χώρας από τον περασμένο μήνα, απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου και την ανεύρεση λύσεων στα προβλήματα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και των οικονομικών ελλείψεων.

Άνθρωποι και από τις δύο πλευρές του πολιτικού χάσματος, καθώς και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι μεταξύ των θυμάτων, στις χειρότερες αναταραχές που έχει αντιμετωπίσει η χώρα την τελευταία δεκαετία.

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι η Ρουμπιλάρ ήταν μητέρα 4 παιδιών και μέλος του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος.

«Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να ερευνήσει και να μας δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου της», δήλωσε ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ