Νέες αποκαλύψεις για τους επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια

Νέες αποκαλύψεις για τους επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια

 

Τα ονόματα δύο Ευρωπαίων πολιτών, του Αυστριακού Christian Kozel και του Ιταλού Luigi Maraldi περιλαμβάνονταν στη λίστα των επιβατών του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όμως κανείς από τους δύο δεν επέβαινε στο αεροσκάφος. Και των δύο τα διαβατήρια είχαν κλαπεί στην Ταϊλάνδη τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό  Πρακτορείο Ειδήσεων, τα αναλυτικά στοιχεία της πτήσης δείχνουν ότι τα εισιτήρια κλείστηκαν στα παραπάνω ονόματα, στις 6 Μαρτίου και εκδόθηκαν στην πόλη Πατάγια της Ταϊλάνδης, που αποτελεί ένα δημοφιλές θέρετρο νότια της Μπανγκόκ. Οι αριθμοί των ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τις πτήσεις τους ήταν διαδοχικοί, ενώ και τα δύο πληρώθηκαν σε μπατ (νόμισμα της χώρας) . Συγκεκριμένα το κάθε ένα κόστισε  20,215 μπατ (625 δολάρια).

Το εισιτήριο του Αυστριακού περιελάμβανε μετάβαση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών και στη συνέχεια μετάβαση στο Άμστερνταμ και την Φρανκφούρτη. Το εισιτήριο του Ιταλού αφορούσε τις ίδιες πτήσεις μέχρι το Άμστερνταμ, όμως στη συνέχεια περιελάμβανε πτήση στην Κοπεγχάγη. 

Ο Ιταλός, Luigi Maraldi, παρουσιάστηκε στην αστυνομία σήμερα και είπε ότι το διαβατήριό του χάθηκε στο Πουκέ, σε ένα μαγαζί ενοικίασης μοτοποδηλάτων.  Στην περιοχή χάνονται κάθε χρόνο εκατοντάδες διαβατήρια με τις αρχές να κάνουν λόγο για «μαύρη αγορά» και να προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη του κυκλώματος.

Όπως είπε ο Maraldi βρισκόταν για διακοπές πέρυσι το καλοκαίρι όταν άφησε το διαβατήριο του σε ένα τέτοιο μαγαζί ενοικίασης. Όταν πήγε να το παραλάβει, ο ιδιοκτήτης το είχε δώσει σε έναν άνδρα που του έμοιαζε…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ