Έρευνες για τα κλεμμένα διαβατήρια

Έρευνες για τα κλεμμένα διαβατήρια

Οι αρχές της Μαλαισίας ερευνούν τις ταυτότητες τουλάχιστον δύο ακόμα επιβατών της πτήσης της Malaysia Airlines, εκτός των δύο που ήδη βρέθηκαν ότι χρησιμοποιούσαν κλεμμένα διαβατήρια, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ερευνητές ήλεγξαν προς επιβεβαίωση τις ταυτότητες των επιβατών με τις σχετικές πρεσβείες τους στη Μαλαισία, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ωστόσο είχε επίγνωση σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται. Οι επιβάτες που ελέχθησαν είχαν όλοι αγοράσει τα εισιτήριά τους μέσω της China Southern Airlines, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επίθεση ή σαμποτάρισμα του αεροσκάφους. Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αεροπορική εταιρεία, περιλαμβάνονταν τα ονόματα δύο Ευρωπαίων – του Αυστριακού Κρίστιαν Κοζέλ και του Ιταλού Λουίτζι Μαράλντι- οι οποίοι, σύμφωνα με τα υπουργεία των χωρών τους, δεν επέβαιναν στην πραγματικότητα στο αεροπλάνο.

«Η πρεσβεία μας έλαβε πληροφορίες ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ένας Αυστριακός. Αυτό ήταν το καταστατικό των επιβατών που μας εδόθη από την Malaysia Airlines. Η επαλήθευση στο σύστημά μας υποδεικνύει ότι το διαβατήριο είχε κλαπεί», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Βιέννη.

Οι αυστριακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας βρισκόταν ασφαλής στο σπίτι του και ότι το διαβατήριό του είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια και ενώ είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρώμη ανακοίνωσε ότι κανένας Ιταλός πολίτης δεν επέβαινε στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, παρά το γεγονός ότι στη λίστα των επιβατών περιλαμβανόταν το όνομα του Μαράλντι. Η μητέρα του, Ρενάτα Λούτσι, δήλωσε στο Reuters ότι το διαβατήριο του γιου της είχε κλαπεί το 2013 στην Ταϊλάνδη.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους πρόκειται για τρομοκρατική πράξη και θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλες εξηγήσεις για τη χρήση των κλεμμένων διαβατηρίων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ