Σε εξέλιξη οι έρευνες για το Boeing

Σε εξέλιξη οι έρευνες για το Boeing 

 

Μια τεράστια διεθνής προσπάθεια αναζήτησης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες τα ξημερώματα.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, μετέφερε συνολικά 239 ανθρώπους και πλήρωμα. Μετά από σχεδόν 24 ώρες αναζήτησης, εντείνονται οι ανησυχίες ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης από τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες έχουν σταλεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στην περιοχή που λογικά βρισκόταν το αεροσκάφος προτού χαθεί η επαφή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ενός Βιετναμέζου αξιωματούχου του Ναυτικού, ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, κοντά στον εναέριο χώρο μεταξύ των συνόρων της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίπ Ραζάκ, δήλωσε ότι η αποστολή διάσωσης έχει επεκταθεί, αφού οι ομάδες διάσωσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το αεροσκάφος από το τελευταίο σημείο επαφής. «Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να εικάζουμε το τι συνέβη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου συναντήθηκε με τους συγγενείς των επιβατών του χαμένου αεροσκάφους.

Βιετναμέζικα αεροπλάνα έρευνας και διάσωσης ανέφεραν χθες ότι εντόπισαν δύο «ύποπτες» κηλίδες πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος. Οι πετρελαιοκηλίδες εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες: η μία βρισκόταν 150 χιλιόμετρα από το νησί Το Τσου και η άλλη 190 χιλιόμετρα από το ακρωτήριο Κα Μάο, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός μεταφορών, Φαμ Κουί Τιέου.

«Οι πετρελαιοκηλίδες είναι ύποπτες, ωστόσο το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε εκείνη τη χρονική στιγμή να έχει μειώσει ύψος», είπε. «Στέλνουμε πλοία διάσωσης στην περιοχή», είπε προσθέτοντας ότι τα αεροπλάνα διάσωσης επέστρεψαν στη βάση επειδή ήταν πολύ σκοτεινά.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines, Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης. «Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να συνεργαστεί με τις αρχές και τις ομάδες διάσωσης. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους επιβάτες, το πλήρωμα και τα μέλη των οικογενειών τους», είπε.

Στους επιβάτες περιλαμβάνονται 154 πολίτες από την Κίνα, 38 από τη Μαλαισία, 5 Ινδοί, 7 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 4 Γάλλοι και 3 Αμερικάνοι. Ανάμεσα στους επιβάτες είναι και ένα βρέφος.

Όπως δήλωσε ο Γιαχία, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όταν χάθηκε η επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ