Παρατείνεται η αγωνία για τους 239 επιβάτες

Παρατείνεται η αγωνία για τους 239 επιβάτες

Η αγωνία για την τύχη των 239 ατόμων που επιβαίνουν στο αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200 της εταιρείας  Malaysia Airlines με προορισμό το Πεκίνο, παρατείνεται αφού μέχρι στιγμής συνεχίζει να αγνοείται.

«Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 00:41 (16:41 GMT Παρασκευή) και έχασε επαφή με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας δύο ώρες αργότερα», είπε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ένας υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Έχουμε οργανώσει μια ομάδα αναζήτησης για τον εντοπισμό του αεροπλάνου», είπε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Malaysia Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η πτήση MH370 μετέφερε συνολικά 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 2 βρέφη και 12 μέλη του πληρώματος. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι 158 εκ των επιβατών είναι Κινέζοι.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370, η οποία αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. «Κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να συνεργαστούμε με τις αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ