ΦΩΤΟ-Η απόβαση των Ρώσων στην Κριμαία

ΦΩΤΟ-Η απόβαση των Ρώσων στην Κριμαία

 

Συνεχίζουν να αποβιβάζονται Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία, όπως κατήγγειλαν Ουκρανοί συνοριοφύλακες, ενώ ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν δύο φορές τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών δέκα ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα και οκτώ μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στην Κριμαία, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ουκρανικές αρχές, σε παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για το καθεστώς του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που προβλέπουν ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενημερώνεται 72 ώρες πριν οποιαδήποτε μετακίνηση στρατευμάτων.

Από την 1η Μαρτίου τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής έχουν επίσης αφιχθεί στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, σύμφωνα πάντα με τους ουκρανούς συνοριοφύλακες.

Στρατιώτες χωρίς διακριτικά που φέρονται να ενεργούν για λογαριασμό των φιλορωσικών τοπικών αρχών της Κριμαίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μέρος της χερσονήσου αυτής, περιορίζοντας τους ουκρανούς στρατιώτες στα στρατόπεδά τους.

Εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας απογειώθηκε ένα αεροσκάφος αναχαίτισης Σουχόι SU-27, το οποίο απέτρεψε οποιαδήποτε «προκλητική δράση» στη διάρκεια δύο παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ουκρανίας από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 


Πηγή φωτογραφίων ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ