Οι Ιταλοί εμπιστεύονται την κυβέρνηση Ρέντσι

Οι Ιταλοί εμπιστεύονται την κυβέρνηση Ρέντσι

 

Το 56% των Ιταλών εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Demos.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει ποσοστό 34,8% και το αριστερό κόμμα του Νίκι Βέντολα Αριστερά και Ελευθερία το 4%, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια πείθει το 21,5% των ερωτηθέντων, η Νέα Κεντροδεξιά του Ανζτελίνο Αλφάνο το 4,1%, η Λέγκα το 3,3% και το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας το 2,2%.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 21,3% της πρόθεσης ψήφου, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 2% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου το 2,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Demos, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, το 59,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές, θα κέρδιζε η κεντροαριστερά με επικεφαλής τον Ματέο Ρέντσι, το 20% η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 11,6% το κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει σχετική γνώμη.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών, ο Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, εξασφαλίζει το 64,4%, ο πρώην Πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα το 51,5%, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Έμμα Μπονίνο το 51,3%, ο επικεφαλής της Νέα�� Κεντροδεξιάς και υπουργός Εσωτερικών το 29,5% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 28,8%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ