Ο Ομπάμα καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της

Ο Ομπάμα καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είπε στο Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία προέβη σε κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας με την αποστολή δυνάμεων στην Κριμαία και προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτής της ενέργειας, κατά της διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σχετική του ανακοίνωση, σχετικά με την 90λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ομπάμα και Πούτιν για την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία και προειδοποίησε εναντίον μίας αυξανόμενης διεθνούς απομόνωσης, εάν η Ρωσία συνεχίσει να παρεμβαίνει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στο Ρώσο ομόλογό του ότι με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και προέτρεψε τον Πούτιν να συνομιλήσει ειρηνικά με τις αρχές του Κιέβου.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε, επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναστείλουν τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας της G8 στο Σότσι της Ρωσίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ