ΗΠΑ: Ο Γιανουκόβιτς απέτυχε…

ΗΠΑ: Ο Γιανουκόβιτς απέτυχε…

Οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση για να κυβερνήσει την Ουκρανία, μετά τη φυγή του από την χώρα.

«Εκτιμάμε ότι ο Γιανουκόβιτς έχει απολέσει κάθε νομιμοποίηση καθώς απέτυχε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Εγκατέλειψε την Ουκρανία» δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζένιφερ Ψάκι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε εκ νέου τη Ρωσία να μην επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

«Η επέμβαση θα αποτελούσε ένα σοβαρό λάθος» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. Υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να δουν «αν η Ρωσία κάνει ο,τιδήποτε που υπερβαίνει τα όρια καθ’ οιοδήποτε τρόπο».

Οι αναφορές για μια ενδεχόμενη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία έχουν προκαλέσει «βαθιά ανησυχία» στις ΗΠΑ και δε συνάδουν με τις προθέσεις που προβάλλει η Ρωσία για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, είπε ο ίδιος.

Ανέφερε επίσης ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι αναφέρθηκε σε αυτές τις ανησυχίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα σήμερα. Επρόκειτο για την 4η τηλεφωνική συνομιλία τους τις τελευταίες έξι ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Ματαιώθηκαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης 

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Ουκρανία

Έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κριμαίας

ΦΩΤΟ-Τα μπλόκα των Ρώσων στο κεντρικό οδικό δίκτυο που οδηγεί στην Κριμαία

ΒΙΝΤΕΟ-Κομάντο στην Κριμαία

ΒΙΝΤΕΟ-Ρωσικά ελικόπτερα στην Κριμαία

Η Μέρκελ ανησυχεί για την Κριμαία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ