Σε επαφή με τον Μπιν Λάντεν ήταν πληροφοριοδότης του FBI

Σε επαφή με τον Μπιν Λάντεν ήταν πληροφοριοδότης του FBI

 

Ένας πληροφοριοδότης του FBI ήταν σε επαφή με τον Οσάμα Mπιν Λάντεν οκτώ χρόνια πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ.

O πληροφοριοδότης του FBI που ήταν στους κόλπους της αλ Κάιντα συναντήθηκε με τον Mπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου NBC και της εφημερίδας Washington Times.

Ο πληροφοριοδότης είχε εργαστεί ως οδηγός του ακραίου Aιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την επίθεση το 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, και ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του.

Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη “αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ούτε το Κογκρέσο ούτε η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου γνώριζαν για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τις επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι.

Η Επιτροπή για την 11η Σεπτεμβρίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του FBI και της CIA.

Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή, στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους και του προκατόχου του Μπιλ Κλίντον, χάθηκαν δέκα φορές ευκαιρίες για την αποκάλυψη τρομοκρατικών σχεδίων.

Ο Mπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε έφοδο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι όπου κρυβόταν στο Πακιστάν το 2011.

Οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη, Χαλίντ Μοχάμεντ, Αλι Αμπντουλ Αζίζ Αλί, Ουαλίντ μπιν Ατας, Μούσταφα αλ Χαουσάουι και Ράμζι Μπιναλσίμπ έχουν προφυλακιστεί και αναμένεται η δίκη τους σε στρατοδικείο στο Γκουαντάναμο της Κούβας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ