Η Ουκρανία στην ατζέντα του Σταϊνμάγερ

Η Ουκρανία στην ατζέντα του Σταϊνμάγερ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αναμένεται να μεταβεί αύριο στις ΗΠΑ για μια διήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Αύριο ο Σταϊνμάγερ θα συναντηθεί με τον Κέρι «για να συζητήσουν διμερή και διεθνή θέματα» και την Παρασκευή με τη Λαγκάρντ, ανακοίνωσε σήμερα από το Βερολίνο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

Η Ουκρανία θα είναι το κεντρικό θέμα των συζητήσεων με τον Κέρι, όπως και με τη Λαγκάρντ, υπογράμμισε ο Σέφερ, αναφερόμενος στην ανάγκη «να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση της χώρας, κάτι που συμβαδίζει με την οικονομική και δημοσιονομική σταθεροποίησή της».

«Είναι ξεκάθαρο για τον καθένα, τόσο στην Ουκρανία όσο και στο εξωτερικό, ότι αυτό δεν θα γίνει δίχως εξωτερική βοήθεια», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προσθέτοντας ότι «κατά τη γνώμη της γερμανικής κυβέρνησης, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αποδείξει την αλληλεγγύη της».

«Στην Ουκρανία δεν πρόκειται για μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ανατολής και τη Δύσης, το θέμα είναι να δοθεί σε μια πολύ σημαντική χώρα της Ανατολής η δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της», εκτίμησε ο Σέφερ επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το «μήνυμα» της Γερμανίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ