Εγκαταλείπουν την Γερμανία τα καλύτερα «μυαλά» της χώρας

Εγκαταλείπουν την Γερμανία τα καλύτερα «μυαλά» της χώρας

Εγκαταλείπουν την Γερμανία τα καλύτερα «μυαλά» της χώρας, με προορισμό κυρίως την Ελβετία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Επιτροπής για την Έρευνα και την Καινοτομία της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του περιοδικού Der Spiegel, η έρευνα, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, υποδεικνύει ότι οι καλύτεροι ερευνητές, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες εγκαταλείπουν την Γερμανία και, παρά το γεγονός ότι η χώρα προσελκύει χιλιάδες επιστήμονες από το εξωτερικό, το ισοζύγιο παραμένει αρνητικό, καθώς το επιστημονικό επίπεδο εκείνων που φεύγουν θεωρείται ανώτερο.

Η έρευνα αναφέρει ότι κατά το διάστημα 1996-2011 έφυγαν από την Γερμανία 4000 περισσότεροι επιστήμονες από όσους ήρθαν. «Το γερμανικό ερευνητικό σύστημα δεν φαίνεται να είναι αρκετά ελκυστικό για τους κορυφαίους», αναφέρει η Επιτροπή στα συμπεράσματά της και επισημαίνει ότι η Σουηδία, η Αυστρία, η Ελβετία και το Βέλγιο παρουσιάζουν θετικό ισοζύγιο. Περισσότεροι από τους μισούς επιστήμονες από τους οποίους εγκαταλείπουν την Γερμανία εγκαθίστανται στην Ελβετία και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ