Νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το Σάββατο το απόγευμα στην Ταϊλάνδη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 41 ακόμα.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν αποκλείσει εδώ και εβδομάδες κύριες διασταυρώσεις στην Μπανγκόκ με σκηνές, ελαστικά και σακιά, επιδιώκοντας την ανατροπή της πρωθυπουργού της χώρας Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδες στην περιοχή Κάο Σάμινγκ στην ανατολική επαρχία Τρατ, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των σοβαρά τραυματισμένων ήταν και ένα 8χρονο κορίτσι, το οποίο υπέστη τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα, αναφέρει η εφημερίδα Μπανγκόκ Ποστ.

Το Ενωμένο Μέτωπο για τη Δημοκρατία ενάντια στη Δικτατορία, ένα κίνημα διαμαρτυρίας, έχει προγραμματίσει σήμερα, Κυριακή, τη διοργάνωση συνάντησης των ηγετών του στην πόλη Νάκον Ρατσασίμα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Η πρόεδρος του κινήματος, Τίντα Ταγουόρνσεθ, δήλωσε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα εδραιώσει τα σχέδια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Την Τρίτη τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν, όταν οι αρχές προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τον έλεγχο των κυβερνητικών κτιρίων που είχαν καταλάβει διαδηλωτές. Την Παρασκευή έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρίψη χειροβομβίδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ