Βρέθηκε μετάλλιο των Ολυμπιακών του 1906

Βρέθηκε μετάλλιο των Ολυμπιακών του 1906

«Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906» αναγράφεται στο πίσω μέρος του μεταλλίου που έχει στην κατοχή της μια 65χρονη Καναδή. Η Βίκυ Φιτζέραλντ από τη Νέα Σκωτία που έχει στην κατοχή της το σπάνιο μετάλλιο το οποίο φέρεται να είναι ένα από τα εναπομείναντα μετάλλια του 1896 στο οποίο χαράχθηκε η ημερομηνία 1906.

Η κυρία Φιτζέραλντ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά αφού λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλιο με την ελληνική γραφή, αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εκμυστηρεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, το βρήκε όταν ήταν επτά χρονών μέσα στην τσέπη ενός παντελονιού που της έστειλε σε δέμα η θεία της Λίλιαν από τη Μασαχουσέτη. Η Βίκυ Φιτζέραλντ κράτησε 58 χρόνια το μετάλλιο στα αρχεία της, θεωρώντας πως επρόκειτο για αρχαίο νόμισμα.

Η οικογένεια των Φιτζερλαντ είχε πάντα την υποψία ότι μπορεί αυτό το νόμισμα να είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της Ελληνικής γραφής.

Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διαπίστωσε την ταυτότητα του μεταλλίου της ζητάει τώρα να το δωρίσει στη συλλογή της. Η κα Φιτζέρλαντ δεν έχει δηλώσει τι θα πράξει τελικά με το μετάλλιο αν και δηλώνει ευτυχής που ξέρει πλέον τι αντιπροσωπεύει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ