Westfalen Blatt: «Χαστούκι» στους… εταίρους

Westfalen Blatt: «Χαστούκι» στους… εταίρους

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η διαχείριση του ελληνικού προβλήματος, την οποία καθιστούν δυσκολότερη οι ευρωεκλογές, αλλά και η συσσωρευμένη δυσπιστία που υπάρχει έναντι της αναγγελίας καλών ειδήσεων από την Αθήνα, όπως αυτή του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Αποδόμησε την τρόικα»

Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον φαίνεται να καταλήγει ο σχολιαστής της Westfalen Blatt μετά το χθεσινό Eurogroup των Βρυξελλών. «Όσο τίποτα άλλο θα ήθελε να πιστέψει η Ευρώπη τα θετικά νούμερα από την Ελλάδα, αλλά η πικρή εμπειρία των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι απέναντι σε δημοσιονομικά στοιχεία ή υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις των Ελλήνων ενδείκνυνται αρετές όπως αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα». Ο Γερμανός σχολιαστής χαρακτηρίζει ως χαστούκι στο πρόσωπο των εταίρων το ότι η χώρα εκπλήρωσε μόνο το 53% των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων. «Αντί η Ελλάδα να καταβάλει προσπάθειες να εξυγιάνει τη χώρα, αποδόμησε την τρόικα ως δικτατορική, χωρίς δημοκρατική νομιμοποιητική βάση. Θα μπορούσε να επενδύσει αυτήν την ενέργεια στο να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις».

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος περιγράφει την κατάσταση στη χώρα με τις γνωστές της παθογένειες στη δημόσια διοίκηση, αλλά και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται χιλιάδες άνθρωποι. Και καταλήγει:

«Η ελληνική τραγωδία δεν ονομάζεται Ευρώπη αλλά Αθήνα. Εκεί αγνοήθηκαν οι συνταγές εξυγίανσης, εκεί αναβλήθηκαν επ’ αόριστον λύσεις και δεν υλοποιήθηκαν υποσχέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει διπλό παιχνίδι. Σπρώχνει την ενοχή για τα μέτρα λιτότητα στις Βρυξέλλες για να εμφανιστεί ως φύλακας-άγγελος του λαού με υπεκφυγές, μισές αλήθειες και προεκλογικές κραυγές δεν θα ορθοποδήσει η χώρα. Χρειάζεται μια αποφασισμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση ως εταίρος στην ευρωζώνη, η οποία από την πλευρά της βγήκε από τη σκιά της περισσότερο από όσο θεωρούσαν πολλοί σωστό».

 

Πηγή: westfalen-blatt.de/DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ