Άσυλο ζήτησε ο αεροπειρατής

Άσυλο ζήτησε ο αεροπειρατής

Στο Χαρτούμ επιβιβάστηκε ο  αεροπειρατής που είχε καταλάβει αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και το υποχρέωσε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αιθιοπικής κυβέρνησης, Ρεντουάν Χουσέιν, η πτήση πραγματοποίησε προγραμματισμένη στάση στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, όπου–σύμφωνα με τον ίδιο–επιβιβάστηκε ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές.

“Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η χώρα προέλευσής του ή πόσοι είναι αλλά φαίνεται ότι ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές επιβιβάστηκαν στην πτήση στο Χαρτούμ”, είπε ο Ρεντουάν στο Ρόιτερς  ενώ σε μία ηχογραφημένη συνομιλία μέσα από το αεροσκάφος με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας–η οποία αναρτήθηκε στο Twitter–ακούγεται καθαρά να διατυπώνεται αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Το Ρόιτερς δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής και δεν είναι ακόμη σαφές αν η φωνή που ακούγεται μέσα από το αεροσκάφος είναι του πιλότου ή του αεροπειρατή. “Ζητούμε άσυλο ή τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραδοθούμε στην αιθιοπική κυβέρνηση”, ακούγεται η ηχογραφημένη φωνή.

 Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της αστυνομίας της Γενεύης, ο αεροπειρατής συνελήφθη και η κατάσταση “βρίσκεται υπό έλεγχο” και δεν υπάρχουν τραυματίες. Όπως ανακοινώθηκε το αεροδρόμιο παραμένει προσωρινά κλειστό.

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ρώμη και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Γενεύη όταν σε αυτό εκδηλώθηκε αεροπειρατεία. Η πτήση 702 αναχώρησε από την Αντίς Αμπέμπα στις 23:30 ώρα Ελλάδος και θα έφθανε στη Ρώμη στις 05:40. Μία εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, η οποία εντοπίζει τις πτήσεις, έδειξε ότι το εν λόγω αεροσκάφος έκανε πολλούς κύκλους πάνω από την ελβετική πόλη προτού προσγειωθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ