5 νεκροί από έκρηξη στο Πακιστάν

5 νεκροί από έκρηξη στο Πακιστάν

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε σιδηροτροχιές τη στιγμή που περνούσε επιβατηγό τρένο στο νότιο Πακιστάν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερα παιδιά.

Είναι η δεύτερη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται σε επιβατηγό τρένο σε διάστημα ενός μηνός, δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων Σάαντ Ραφίκ. Τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε μια παρόμοια επίθεση στις 17 Ιανουαρίου.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, όμως αντάρτες που πολεμούν για την ανεξαρτησία της επαρχίας Μπαλοτσιστάν έχουν στο παρελθόν προκαλέσει παρόμοιες επιθέσεις σε τρένα.

Επίσης, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με αποτέλεσμα το θάνατο ενός αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος συνόδευε ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας που παρέχει εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά στην Πεσάουαρ.

Οι επιθέσεις εναντίον των εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας είναι συχνές στο Πακιστάν, όπου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν 91 νέα κρούσματα το 2013.

Περίπου 24 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που συμμετείχαν σε χρηματοδοτούμενη εκστρατεία ανοσοποίησης από τον ΟΗΕ και αστυνομικοί που τους συνόδευαν σκοτώθηκαν πέρυσι από μαχητές.

Οι αντάρτες κατηγορούν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ότι είναι κατάσκοποι των ΗΠΑ και ισχυρίζονται πως το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας έχει σκοπό τη στείρωση των παιδιών των μουσουλμάνων.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ