Οι χώρες όπου αξίζει να δουλεύεις και να ζεις

Οι χώρες όπου αξίζει να δουλεύεις και να ζεις

Αναζητούνται οι “καλές” χώρες: οι άνθρωποι να ζουν καλά, με υγιή και ανθεκτική οικονομία και να είναι κατάλληλες για άνοιγμα επιχειρήσεων και επενδύσεις, καθώς και για εξεύρεση εργασίας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν κάποιος τα θέλει όλα αυτά, τότε στις πρώτες επιλογές είναι Αυστραλία, Καναδάς, Νορβηγία και Σουηδία. Οι αμέσως επόμενες είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Οι χώρες αυτές πληρούν όλα τα παραπάνω κριτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του World Economic Forum και βάσει δεικτών ενεργειακής και πετρελαιακής αυτάρκειας και ασφάλειας.

Παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ από το 2008 μέχρι το 2013 και προβλέπονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, με μειούμενη ανεργία, η οποία σήμερα δεν ξεπερνά το 7%.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται στην κορυφή με βάση τους ποιοτικούς δείκτες του ΟΟΣΑ σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης: Εισόδημα, υγεία, εκπαίδευση, ευτυχία, ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, κοινωνικοποίηση, ασφάλεια, κλπ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ