Ο Πάπας συνάντησε τον Αναστασιάδη

Ο Πάπας συνάντησε τον Αναστασιάδη

O Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτό, σήμερα στο Βατικανό, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στην συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον «πρωθυπουργό» της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν και τον «υπουργό» αρμόδιο για τις σχέσεις με τα άλλα κράτη, Ντομινίκ Μαμπερτί.  

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο τέλος της συνάντησης, «στο Βατικανό εκφράσθηκε ικανοποίηση για την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επεξεργασία μιας κοινά αποδεκτής λύσης για να μπορέσει να ξεπερασθεί η παρούσα κατάσταση», με αναφορά στο Κυπριακό.  

Σε σχέση με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή εκφράσθηκε, παράλληλα «ανησυχία για τις συρράξεις και την πολιτική αστάθεια», με την ευχή να μπορέσουν, οι χριστιανοί, να συνεχίσουν να συμβάλουν «στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος υλικής και πνευματικής ευμάρειας». 

Το επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού προσθέτει, επίσης, ότι έτυχαν εμβάθυνσης θέματα όπως η θρησκευτική ελευθερία και ο θετικός ρόλος της θρησκείας μέσα στην κοινωνία. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ