Μαδρίτη: Δάσκαλος βίαζε μαθήτριες

 Μαδρίτη: Δάσκαλος βίαζε μαθήτριες

Δικαστής της Μαδρίτης αποφάσισε να τεθεί υπό προληπτική κράτηση ένας δάσκαλος ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση 12 μαθητριών του.

Τα θύματα ήταν ηλικίας 12 έως 17 ετών και είχαν υποστεί «η μία εξ αυτών βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, η άλλη το ασέλγεια και άλλες 10 σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε χθες μια αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι ο καθηγητής συνελήφθη την Τρίτη στο Βαλδελούθ Αγουστίνος, ένα θρησκευτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο λειτουργεί με κρατική επιχορήγηση.

Μετά την ακρόαση σήμερα από το δικαστή, ο άνδρας αυτός, 51 ετών, προφυλακίστηκε.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον διευθυντή σπουδών και τον διευθυντή του σχολείου, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι συγκάλυπταν τα εγκλήματα του εκπαιδευτικού.

Και οι δύο απελευθερώθηκαν λίγο αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όμως στη συνέχεια παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, ανέφερε το Τάγμα των Αυγουστιανών, στο οποίο ανήκει το κολέγιο με 1700 μαθητές και 90 καθηγητές και εκπαιδευτικές βαθμίδες από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο.

«Διεξάγεται μια εσωτερική έρευνα με στόχο να εξακριβωθεί πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, προκειμένου να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια» προσέθεσε η θρησκευτική κοινότητα σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας τη «δυσαρέσκειά της από τα φερόμενα γεγονότα».

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τη δικαιοσύνη και επαναλαμβάνουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο δάσκαλος που συνελήφθη δίδασκε Μαθηματικά, Ηθική, Μουσική και Φιλοσοφία, μια ύλη που παρέδιδε επίσης και σε ένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα κοντά σε αυτό όπου καταγγέλθηκαν οι επιθέσεις, που φέρεται να διέπραττε από το 2006.

Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σοκ στην περιοχή της Μαδρίτης. «Στην περίπτωση που αποδειχθούν αληθή τα θλιβερά αυτά γεγονότα, τα οποία προκαλούν τόσο κακό στους νέους μας, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς στους ενόχους» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Σαλβαδόρ Βικτόρια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ