Καθαρή νίκη, αλλά…

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον έκρινε σήμερα ότι είναι “ανησυχητικές” οι συλλήψεις που ακολούθησαν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, δηλώνοντας “έτοιμη” να συνεργαστεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, “καθαρό νικητή των εκλογών”.

“Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός από ανησυχίες σχετικά με την εκλογή αυτή που θα πρέπει να διερευνηθούν”, δήλωσε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον με τον Πολωνό ομόλογό της Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Η Ουάσινγκτον κάλεσε την Δευτέρα τη ρωσική κυβέρνηση να κάνει “ανεξάρτητη” έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκλογής, μια ψηφοφορία που η αποστολή των παρατηρητών των εκλογών εκτιμά ότι “χειραγωγήθηκε”,ήταν “άδικη”.

“Εξακολουθούμε, επίσης, να ανησυχούμε από τις συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών, που συνέβησαν τη Δευτέρα”, είπε η Κλίντον, αναφερόμενη στις εκατοντάδες συλλήψεις, που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

“Όμως, οι εκλογές έχουν ορίσει έναν καθαρό νικητή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν”, είπε η Κλίντον, ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

“Θα δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας (με τη Ρωσία) για μια σειρά σύνθετων προβλημάτων”, συνέχισε η επικεφαλής διπλωμάτης των ΗΠΑ, αναφερόμενη στη Συρία.Στο πλαίσιο αυτό, “εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη διεθνή κοινότητα και να διαδραματίσει θετικό ρόλο, για να προσπαθήσει να σταματήσει η αιματοχυσία” στη Συρία, τόνισε η κα Κλίντον. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ