Τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ… θα μιλάνε

Τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ… θα μιλούν

 

Κάθε πολιτικός βάζει στόχους στη θητεία του. Μία από τις προτεραιότητες του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της κυβέρνησής του Άντονι Φοξ, η προώθηση της τεχνολογίας των «αυτοκινήτων που μιλούν»!

Πρόκειται για μία τεχνολογία που επιτρέπει στα οχήματα να… επικοινωνούν μεταξύ τους, προκειμένου να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Και σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τα αυτοκίνητα που θα είναι εφοδιασμένα με αυτή την καινοτόμα τεχνολογία ανταλλαγής πληροφοριών για την ταχύτητα, τη θέση τους στο δρόμο κλπ θα έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα συγκριτικά με εκείνα που ακολουθούν απλώς τις εντολές των οδηγών τους!

«Η τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με άλλα οχήματα θα προσφέρει διπλή υπηρεσία. Μία κοινωνική αφού θα συμβάλει ώστε να μειωθούν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα και μία οικονομική καθώς θα ενισχύσει τη θέση των ΗΠΑ ως ηγέτιδας δύναμης στην παγκόσμια βιομηχανία κατασκευαστών αυτοκινήτου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Ο Άντονι Φοξ σημείωσε ότι ελπίζει πως το υπουργείο του θα μετατρέψει την ιδέα της νέας αυτής τεχνολογίας σε πράξη –σε σχέδιο νόμου δηλαδή- «προτού ο Πρόεδρος Ομπάμα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017» αποκαλύπτοντας έτσι, τον στόχο του Προέδρου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ